Luni: Închis; Marți-Duminică: 9.00 - 15.30 (ultima intrare)

Social Connect

ÎNAPOI

SIMBOL ȘI MEȘTEȘUG ÎN SPAȚIUL RÂMNICEAN

17355042_1381119895243480_337606410_nCultura românească, având rădăcini în preistorie, este plină de simboluri care transmit mesajele unor profunde cunoaşteri şi trăiri. Simbolurile sunt semne care reprezintă sau evocă altceva decât sunt ele în realitate. Din preistorie şi până în zilele noastre, simbolurile fac parte din viaţa zilnică a oamenilor ca forme de orientare, de identificare şi de exprimare.

Iubitori de frumos, dar şi cu o bogată filozofie de viaţă, românii şi-au ornamentat uneltele, obiectele gospodăreşti şi decoraţiunile cu semne – simbol purtătoare de mesaje care să dea frumuseţe şi să îmbogăţească spiritual.

Organizarea unei expoziții cu obiecte etnografice având rolul de a reaminti și de a învăța cum să privim, să înțelegem și să simțim frumusețea artei populare care are rolul nu numai de impresionare a ochiului ci a ne învăța și înțelege trăiri și mesaje incluse cu măiestrie în decorațiunile obiectelor: ștergare, păretare, scoarțe, obiecte de uz casnic și chiar în costumul popular

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Municipal Rțmnicu Sărat în perioada 15 Martie – 15 Mai 2017.

Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat © 2020. Toate drepturile rezervate.
Termeni și condiții / GDPR

Created by Hefa Real Media

Facebook