Luni: Închis; Marți-Duminică: 9.00 - 15.30 (ultima intrare)

Social Connect

ÎNAPOI

Momente emoționante, ieri, la muzeul nostru!

Expoziția „ZBOR” a artistei plastice Mariana Constntinescu, deschisă în spațiul pivniței Casei Domnești, s-a bucurat de un real succes, evenimentul fiind prezentat de criticul de arta Pavel Șușară.
Tematica abordată de artistă relevă ideea de libertate în contextul în care, în decursul existenței sale, omul se poate confrunta cu numeroase momente în care, din diferite motive, îi este restricționată mișcarea, asemenea păsărilor, aflate în imposibilitatea de a zbura.
În cazul de față, sau, în general, în cazul artiștilor, aceștia găsesc mijloacele necesare, psihice, fizice și materiale de a transforma astfel de momente în creații care au menirea de a străbate timpul, urmele lăsate în istoria artei fiind semnificative. Mariana Constantinescu este unul dintre acești oameni, care au găsit energia de a-și transpune trăirile impuse prin îngrădirea unor anumite libertăți în perioada pandemiei, în creații plastice spectaculoase care astăzi fac, iată, obiectul acestei expoziții deosebit de sensibile, înfățișată publicului, cu aceeași emoție, de criticul Pavel Șușară.

Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat © 2020. Toate drepturile rezervate.
Termeni și condiții / GDPR

Created by Hefa Real Media

Facebook