Stimate domn/stimată doamnă,
Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o propunere pentru implicarea în activități de educație nonformală, extrașcolară.
În parteneriat cu Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat organizăm expoziția de știință interactivă „Laboratorul curiozității”, adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani. Expoziția se va desfășura în perioada 24 septembrie – 4 octombrie 2024 în Sala Pivniță din cadrul Muzeului Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat. Ce este „Laboratorul curiozității”?
În „Laboratorul curiozității” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin cele două zone ale expoziției. În prima zonă vor afla curiozități despre corpul uman și vor urmări experimente de fizică, optică și acustică, iar în a doua zonă își vor testa logica și capacitatea de soluționare de probleme prin jocuri STEM. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 50.000 de copii alături de cadre didactice și de părinți.
Ce pot să vadă copiii în Laboratorul curiozității?
„Laboratorul curiozității” este structurat în două secțiuni captivante. În prima parte, participanții vor explora o serie de experimente interactive din domeniile fizicii, mecanicii, opticii și acusticii.
Vor avea ocazia să „vadă” invizibilul prin efectul Schlieren, să investigheze sunetul prin experimente de cimatică și să descopere matematica prin Figurile lui Lissajous.
Totodată, vor crea curcubeie, rezolva puzzle-uri cu oglinzi și înțelege cum zboară avioanele cu ajutorul principiului Bernoulli.
De asemenea, vor învăța cum să deseneze cu ajutorul unui pendul gravitațional și cum pot aprinde becuri folosind o bobină Tesla. Această secțiune include și un microscop care le permite copiilor să exploreze detalii din lumea vie, precum și exponate despre corpul uman și creier.
A doua parte a „Laboratorului curiozității” transformă joaca într-o provocare educativă. În această zonă interactivă, animatorii îi vor îndruma pe copii să își testeze logica, perspicacitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor. Prin jocuri practice, gândite special pentru această experiență, aceștia vor încerca să găsească soluții pentru organizarea eficientă a unui oraș, să asambleze mecanisme cu roți dințate și să rezolve labirinturi și puzzle-uri logice.
Cum se desfășoară expoziția? Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute și se desfășoară din oră în oră în intervalul 8:00-16:00. Biletul de participare la expoziție are valoarea de 15 lei/persoană. „Laboratorul curiozității” poate fi vizitat doar pe bază de rezervare prin apel, mesaj text sau WhatsApp la numărul 0766704668, sau prin e-mail la contact.eventera@gmail.com. Pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.
Cadrele didactice care coordonează participarea grupurilor organizate la expoziția de știință interactivă – „Laborator” primesc adeverințe care să le ateste implicarea în activități educative extrașcolare.
Dr. Camelia Cojan – Manager Eventera S.R.L.
Telefon: 0766 704 668
Email: eventera@gmail.com
Pagină eveniment: https://fb.me/e/2B254tXpG