Luni: Închis; Marți-Duminică: 9.00 - 15.30 (ultima intrare)

Social Connect

ÎNAPOI

EXPONATUL LUNII APRILIE 2021

Pentru că tot ne-am amintit recent de compozitorul râmnicean Ion Rădulescu, născut pe 5 aprilie 1918, vă prezentăm ca obiect al lunii aprilie, partitura cântecului pe care acesta l-a compus, dedicându-l orașului Râmnicu Sărat: „Orașul meu provincial”, pe versurile lui Toma Paraschivescu.
Aceasta face parte din fondul documentar „Ion Rădulescu” deținut de Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Rm. Sărat, în cadrul sectiei de Istoria culturii râmnicene, alături de diferite alte documente personale, fotografii și partituri, discuri imprimate cu melodiile pe care acesta le-a compus de-a lungul vieții. Versurile cântecului „Orașul meu provincial” sunt gravate și pe piatra de mormânt a compozitorului.
Genul muzical al melodiei este romanța și a fost interpretată de Dorina Drăghici, fiind imprimată pe disc de vinil în anul 1964. Printre creațiile sale, se cuvine să amintim o altă melodie dedicată micului nostru orășel provincial, „Orașul meu cu trandafiri”, pe versurile regretatului Matincă Costea.
Dacă doriți sa ascultați cantecul, aveți mai jos un link:

Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat © 2020. Toate drepturile rezervate.
Termeni și condiții / GDPR

Created by Hefa Real Media

Facebook