Un proiect foarte atractiv pentru râmniceni, vineri 29.03.2024, ora 12 în pivnița Casei Domnești!
De ce a fost ales Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat pentru itinerarea acestei expoziții după ce a fost prezentată la Muzeul Literaturii din București și de ce lucrările urmează a fi donate acestui muzeu, veți afla dacă veți fi prezenți la vizionare.
De curând am aflat cu bucurie că Vila Storck de la Balcic – o clădire extinsă, consolidată și amenajată de pictorița româncă Cecilia Cuțescu-Storck și de soțul acesteia, sculptorul Frederik Storck în perioada interbelică -, a fost restaurată pe exterior (foto) și că toate lucrările sunt coordonate și supervizate de Ministerul Culturii din Bulgaria. Un lucru care face cinste Bulgariei, încă o perlă a Balcicului va fi redată publicului, așadar încă o ocazie pentru turismul bulgăresc de a prospera. Vom avea ocazia, printre altele, să comparăm finalitatea restaurării vilei cu ceea ce au conceput studenții români pentru aceasta. Am așteptat acest lucru, ne bucurăm imens pentru că se va realiza, în amintirea perioadei în care acest ținut a fost românesc. Până atunci, felicitări bulgarilor și mult succes!
Adaug și fotografia cu meșterii pietrari care au restaurat vila pe exterior pentru ca sunt cei mai buni și sunt foarte dedicați proiectului.
Expoziția reprezintă reconstrucții 3D realizate de studenți și absolvenți ai programului de masterat în DESIGN INTERIOR ȘI PENTRU SPAȚIUL PUBLIC din cadrul Departamentului de DESIGN al UNIVERSITĂȚII NAȚIONALE DE ARTE DIN BUCUREȘTI, un proiect inițiat de Prof. Univ. Dr., arh. Dragoș Gheorghiu. Tema expoziției este un exercițiu artistic și intelectual necesar înțelegerii istoriei arhitecturii și designului interior de la începutul secolului XX. Proiectele expuse sunt o reimaginare a spațiului Vilei Storck din Balcic respectând datele istorice sau propunând noi funcțiuni care să fie în armonie cu designul din trecut. Reconstrucțiile 3D sunt concepute după documentația realizată de către prof. Dragoș Gheorghiu împreună cu Mihaela Moțăianu și Cornelia Moțăianu și sub coordonarea acestora.