Breaking News
Home » 2017 » noiembrie

Monthly Archives: noiembrie 2017

Program de vizitare 30 noiembrie – 1 decembrie 2017

Joi, 30 noiembrie – Închis Vineri, 1 decembrie – 09:00 – 16:00 În celelate zile orarul de vizitare va fi cel normal.   Pot fi vizitate: expozițiile de bază și temporare organizate la sediul Muzeului Municipal; Expoziția de bază a Secției de Artă Plastică, organizată la etajul Casei Domnești (doar cu programare prealabilă, făcută în zilele lucrătoare, la sediul Muzeului ... Read More »

Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și Muzeul Municipal Râmnicu Sărat, vă invită să vizitați miniexpoziția: RÂMNICUL ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL. MAREA UNIRE

afis a3 2017

Pentru Râmnicu Sărat, Primul Război Mondial a însemnat o perioadă dramatică. După euforia mobilizării, anunțată de la balconul Palatului Administrativ și de Justiție, de către prefectul Nicolae Gâlcă, a urmat un banchet grandios, în spatele Teatrului Comunal și plecarea pe front. Clipele de bucurie au trecut repede și, după înfrângerile suferite de către armata română în toamna lui 1916, mii ... Read More »

Exponatul lunii Noiembrie 2017

20171108_152955

Continuând, de acum, tradiția de a prezenta în fiecare lună un obiect deosebit din colecția muzeului nostru, luna aceasta vă prezentăm o frumoasă floare de mină, un cuarț alb. Cuarțul este cel mai răspândit dintre minerale, prezent în aproape toate rocile, el constituind un procent de cca. 12 % scoarța terestră. Caracteristicile mineralului: Formula: SiO2 Forme de cristalizare: prisme hexagonale, ... Read More »

Scroll To Top